Thijs Smit clubkampioen 2022
 

Op zaterdag 5 maart werden voor het eerst sinds zeer lange tijd weer de clubkampioenschappen georganiseerd bij ENTAC! Het werd een ouderwets drukke en gezellige dag met 30 deelnemers verspreid over vier toernooien, en uiteraard een flink aantal supporters. 
Klik hieronder om het verslag te lezen.

Volgens traditie begon de dag vroeg met het mixdubbeltoernooi. Na een poulefase mochten de nummers 1 en 2 het opnieuw tegen elkaar opnemen in de finale. Daarin prolongeerden Tom Coenen en Tessa Fischer hun titel door Lars Banning en Marjolein Apeldoorn te verslaan.

Tijdens het competitieklassetoernooi werden de deelnemers verdeeld over drie klassen op basis van rating. Thijs Smit, Elmar Blume en Jeroen Wolf mochten zich de sterksten in hun klasse noemen. Eervolle tweede plaatsen waren er voor Tom Coenen, Sander Blume en Hilde de Bot.

Tijdens het dubbeltoernooi werden vele spannende potten gespeeld. Toch bleken Arjan Schotmeijer en Lars Banning uiteindelijk duidelijk de sterkste. Zij versloegen in de finale Steven Gies en Joël Kruit.

De dag eindigde met de open klasse, oftewel het toernooi om het clubkampioenschap. Vanwege de willekeurige loting (niet op basis van een plaatsingslijst) kunnen hier verschillende verrassingen ontstaan. Uiteindelijk bereikte Thijs Smit ook hier de finale door in de halve finale Steven Gies te verslaan. In de andere halve finale won Arjan Schotmeijer van René Ticheler. Tenslotte wist Thijs Smit na een 4-1 overwinning ook deze titel veilig te stellen. Een mooie prestatie, want het was zijn tiende(!) keer als clubkampioen.

Namens het bestuur: Iedereen bedankt voor de gezelligheid en het organiseren van het toernooi! Het was mooi om na zo'n 2 jaar weer een volle zaal en kantine te zien.
07 Mar 2022

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


BreRvZrxXt
Neem over; de letter op plaats; zeven, twee en zeven