PUIKE TEAMPRESTATIE ENTAC vs TTV APPELSCHA
Zaterdag 11 maart 2017 kwam TTV Appelscha, met oud eredivisie speler Stellan Smid in de gelederen, op bezoek in Enschede om tegen het eerste herenteam van ENTAC aan te treden. Doordat Thijs Smit dit keer uitviel, mocht Arjan Schotmeijer zijn opwachting maken achter de tafel.

Arjan Schotmeijer stond na een seizoen afwezigheid weer in de basis bij het Enschedese team en beet vandaag het spits af tegen Stellan Smid. De oude rot nam brutaal de leiding, maar de kopman van Appelscha kwam met 7-11 weer langszij. Arjan hield de spanning er goed op en wat volgde was dat game 3 en 4 erg close waren. Maar helaas kwam met 10-12 en 13-15 Stellan met de schrik vrij en stonden zij met 0-1 voor.

Tom Coenen begon tegen tweelingbroer Merijn Smid en nam een prima 2-0 voorsprong. In game 3 en 4 was het juist weer Merijn die het voortouw nam en kwam terug tot 2-2. Een spannende 5e game volgde en Tom was aan het eind weer de betere en zette de 1-1 op papier.

Mark van Stralen verscheen als derde speler achter de tafel en wel tegen David Dijkhoff. De vechtjas van Stralen kwam niet lekker in zijn spel, maar dit kam ook door de goed spelende David die juist wel het juiste sterke aanvalsspel op tafel kon leggen; 1-2. 
De dubbel Tom/Arjan vs. Merijn/Stellan leverde een heel sterk punt op voor ENTAC. Met een 3-0 overwinning kwam de overwinning geen moment in gevaar en stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte.

In de 5e partij van de dag was het Tom tegen Stellan. De ex-jeugdinternational zat vanaf het begin van de wedstrijd beter in zijn spel en zette met 0-3 overwinning Appelscha weer op voorsprong 2-3. 
Arjan kon zijn goede spel uit wedstrijd 1 voorzetten tegen David en won gedegen met 3-1. Hierna stootte ENTAC door naar een 5-3 voorsprong; Mark won na een 0-2 achterstand met 3-2 van Merijn en Tom bond David aan zijn zegekar met 3-1.

De gedreven Mark dreef Stellan in partij 9 van de dag bijna tot wanhoop en sleepte er een prachtige 5-setter uit. Helaas viel het kwartje net richting Stellan met een 9-11 overwinning en bleef Stellan vandaag ongeslagen. 
In de laatste partij van de dag zette Arjan de 6-4 overwinning op papier door Merijn met 3-0 te verslaan. Na deze wedstrijd staan beide ploegen weer op gelijke hoogte en blijft het ongemeen spannend in poule A van de 2e divisie.

Volgende week speelt ENTAC weer thuis en wel tegen HBC uit Heemstede.

“Kom kiek’n” zaterdag 18 maart om 17:30 uur aan de Varviksweg te Enschede
 

                                                                                                                                                                     

13 Mar 2017

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


Bfw0qStuQI
Neem over; de letter op plaats; acht, tien en vier