Promotie/degradatie regeling senioren
Helaas heeft de competitiecommissie de afgelopen jaren moeten constateren dat er te weinig aanbod van seniorenteams is in de 5e en 6e klasse waardoor het regionaal indelen steeds moeilijker wordt, met als gevolg dat bv. de reistijden hoger worden.

Ook het inwilligen van wensen van de verenigingen wordt steeds lastiger. Juist voor deze klassen zijn deze punten een belangrijk onderdeel van het spelplezier.
 

De competitiecommissie heeft dit daarom bij het afdelingsbestuur neergelegd zodat hiervoor een passende oplossing gevonden kan worden. Het afdelingsbestuur heeft in zijn vergadering van 7 januari 2017 daarom besloten dat de competitie onderin breder moet worden.

Door de competitie in de 5e en 6e klasse breder te maken zorgen we ervoor dat we meer aanbod van teams hebben en hierdoor hopelijk meer aan de wensen van de verenigingen tegemoet kunnen komen. Dit zal in de twee seizoenen gecreëerd worden door teams vanuit hogere klassen door te schuiven middels het gelijktrekken van de promotie / degradatieregeling voor alle klassen van de Promotieklasse tot en met de 6e klasse.

De Hoofdklasse valt hier buiten gezien de koppeling met de landelijke competitie en het feit dat er evenveel Hoofdklasse-poules zijn als Promotieklasse-poules. Indirect positief gevolg is dat dit het niveau van onze competitieklassen ten goede komt en daarnaast komt het niveau ook nog beter in lijn te liggen met andere afdelingen binnen de NTTB.

Promotie / degradatie regeling senioren voorjaar 2017
Tussen de nummers 1 van beide Hoofdklasse poules wordt een beslissingswedstrijd gespeeld. De winnaar hiervan promoveert naar de landelijke 3e divisie.

In de Promotieklasse t/m 6e klasse promoveren de nummers 1. In de Hoofdklasse degraderen de nummers 6. In de Promotieklasse t/m 5e klasse degraderen de nummers 5 en 6.

LET OP
Eén en ander kan veranderen indien er geen of meer dan één team degradeert uit de landelijke competitie. Dit kan dan consequenties hebben voor alle klassen. 

Bericht afkomstig van nttb-oost.nl 

                                                                                                                                                                     

20 Feb 2017

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


hVSpzLnNth
Neem over; de letter op plaats; negen, vijf en zeven