Clubkampioen 2017 Thijs Smit
Op 13 Januari was weer onze jaarlijkse Clubkampioenschappen voor de 2e Divisie t/m de 1 Klasse.

Kon Tom Coenen die vorig jaar in een echte thriller, die bestond uit een 7 setter en in de 7e set met 16-14 Arjan Schotmeijer wist te verslaan, zijn titel op deze dag te verdedigen? We komen er zo achter.

Er deden er maar liefst 13 personen mee en er werd dus gestreden in 3x een driekamp en in 1x een vierkamp. Dit keer werd er een andere opzet gedaan als vorige jaar, zodat iedere speler wat meer kon spelen. We zagen mooie en spannende wedstrijden. In de 1ste ronde ging iedereen door naar de volgende ronde. In de 2e ronde, die dus ook uit dezelfde meerkampen bestond, gingen dus nu alleen de nummers 1 door naar de halve finales.

Ook in de 2e ronde waren er mooie en spannende wedstrijden te zien. Je kon zien dat er om iedere punt werd gestreden. Er was zelfs een klein talentje aanwezig die zijn kunnen heeft laten zien. Pepijn Buijnink wist in de 1ste ronde al zijn wedstrijden te winnen en tot ieders verbazing zelfs in de 2e ronde. Pepijn moest het uitvechten tegen Arjan ter Riet om een plek in de halve finale te bemachtigen en uiteindelijk in de 5e set wist Pepijn Arjan te verslaan met 11-3. Pepijn drong dus door naar de halve finale. In de andere poules werd er hevig gestreden voor een plek in de halve finale. Thijs Smit wist zowel in de 1ste ronde als ook in de 2de ronde al zijn wedstrijden te winnen en hiermee dus ook doordrong naar een plek in de halve finale.

Arjan Schotmeijer, verliezend finalist van vorig jaar, verloor in de 1ste ronde 1 wedstrijd en wel die van Thijs Smit. In de 2e ronde wist hij in een thriller van een ware 5 setter te winnen van Mark van Stralen waarmee hij dus ook doordrong naar een plek in de halve finale. In de 1ste ronde wist Tom Coenen een 2e plek te bemachtigen door een verloren wedstrijd tegen Mark van Stralen in de 5e set. Tom Coenen, die dus in de meerkamp voor 4 personen terecht kwam, wist in de 2e ronde al zijn wedstrijden te winnen en hiermee waren dus alle halve finale plaatsen bekend. In de 1ste halve finale, een replica van vorig jaar, streden Thijs Smit en Arjan Schotmeijer voor een plek in de finale. Dit keer was Thijs Smit met 3-0 te sterk voor Arjan Schotmeijer, die vorig jaar nog met 3-2 van Thijs won.

Thijs mocht zich dus warm maken voor de finale. Wie zal zijn tegenstander zijn? Tom Coenen of Pepijn Buijnink? Tom Coenen won de 1ste game overtuigend waardoor Pepijn er een tandje bij moest doen en won hierdoor de 2e game. Maar Tom liet het hier niet bij zitten en mede door zijn routine trok hij de 3e 11-8 en de 4e game met 15-13 naar zich toe. Tom Coenen was dus weer een finalist en kan hij de Wisselbeker weer op zijn naam schrijven. De finale was dus bekend.

Thijs Smit en Tom Coenen, beiden uit het 1ste team streden dus om de wel begeerde Wisselbeker. Thijs won de 1ste game met 13-11 en dus stond 1-0 op het scorebord. Tom won de 2e met 13-11 en de stand was weer gelijk 1-1. De 3e game ging eveneens naar Tom door met 11-8 te winnen. 1-2 voor Tom. Maar ook Thijs liet het hier niet bij zitten en trok de 4e game naar zich toe 11-8 en de stand was weer gelijk. 2-2 stond nu op het scorebord. Uiteindelijk wist Thijs ook de 5e met 11-6 en de 6e game met 11-6 te winnen. Eindtand 4-2 in het voordeel van Thijs Smit en mag zich voor een jaar CLUBKAMPIOEN!! noemen.

Thijs Smit onze nieuwe clubkampioen van 2017 wist deze plek voor een 9e keer te halen. Hiermee gaat hij Rene Ticheler voorbij die 8x won.

Al met al een geslaagd Toernooi met veel mooie en spannende wedstrijden.

Willy Haak

15 Jan 2017

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


aVTgOFUQjQ
Neem over; de letter op plaats; negen, negen en negen