ENTAC weet titel Top-teamtoernooi niet te prolongeren
Afgelopen zaterdag vond weer het jaarlijks terugkerende Top-teamtoernooi plaats bij A.T.T.V. Blauw-Wit te Almelo. Namens ENTAC waren Thijs Smit, Tom Coenen en Jerfy Schmitz afgereisd naar Almelo om daar te strijd aan te gaan met verschillende teams uit de regio.
 
Na de introductieronde werd er in poules van drie gespeeld, waarbij ENTAC het moest opnemen tegen Effekt'74 en DTV'84. Zonder al te veel problemen werd er met respectievelijk 5-1 en 6-0 gewonnen, waardoor ENTAC doorging naar de finale. In deze finale trof het zoals verwacht De Toekomst, die Blauw-Wit en DTS in de poulefase hadden verschalkt. De Toekomst speelde de finale met Frank Bruggeman, Gerben Otten en Marten Adolfsen.

De eerste twee partijen gingen tussen Thijs - Gerben en Tom - Frank. Hoewel beide heren van ENTAC zich in een goede uitgangspositie brachten door met 2-1 in games voor te komen, konden ze toch niet voorkomen dat Gerben en Frank alsnog langszij wisten te komen en beide partijen met 3-2 wisten te winnen. Doordat ook Jerfy met 3-0 van Marten verloor keek ENTAC als snel tegen een 3-0 achterstand aan. De resterende partijen moesten dus gewonnen worden om een beslissend dubbel af te dwingen.

Tom en Thijs deden vervolgens wat terug namens ENTAC. Tom won gedecideerd met 3-0 van Marten en Thijs won in een spannende partij in vier games van Frank. Daarmee was de laatste partij tussen Gerben en Jerfy uiteindelijk ook de beslissende. In een gelijkopgaande wedstrijd pakte Gerben een 1-0 en 2-1 voorsprong in games, maar Jerfy wist telkens weer langszij te komen. In een spannende vijfde game wist Gerben na de wissel een gaatje te slaan die Jerfy uiteindelijk te machtig bleek. Gerben won de laatste game met 11-8 en zo pakte De Toekomst voor de eerste keer de titel van het Top-teamtoernooi.

Na het toernooi werden er in een gezellig ambiance nog leuke prijzen verloot door de organisatie. Blauw-Wit wordt bedankt voor wederom een goede organisatie van een leuk toernooi! En aan alle supporters die voor ENTAC aanwezig waren: uiteraard ook bedankt!
 

 
                                                                                                                          

11 Sep 2016

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


x0FshfgAqG
Neem over; de letter op plaats; zes, negen en een