ENTAC 1 ondanks 4x winst in strijd om handhaving
 
Na het kampioenschap van afgelopen seizoen mag ENTAC het dit voorjaar weer eens in de 2e divisie proberen. Een flinke uitdaging, want wie op voorhand naar de teamratings van 2e divisie poule B keek, had ENTAC al snel op plaats 6 voorspeld.

ENTAC maakte echter een vliegende start en wist tegen de verwachtingen in zowel de eerste wedstrijd (6-7, uit tegen Swift 1) als de tweede wedstrijd (7-6, thuis tegen Gorkum 1) te winnen. Drijvende kracht was Eligius, die al zijn enkels en dubbels won. Freek, René en Tom wisten de resterende punten te pakken.

Daarna werd ENTAC weer even met beide benen op de grond gezet: In Rotterdam werd met 11-2 verloren van koploper Alexandria 2. Alleen Tom kon met minimaal verschil twee punten veilig stellen.

In wedstrijd vier en vijf kwam ENTAC echter weer op dreef. Uit in Hoorn werd met 4-9 gewonnen van hekkensluiter Disnierats 1. Afgelopen weekend werd ook FTTC 1 uit Franeker met 8-5 verslagen. Ditmaal was Tom de man die al zijn enkels en dubbels won. De resterende punten werden netjes verdeeld onder de rest van het team: Steven, Eligius, Joost, René en Freek.

Ondanks dat vier van de vijf wedstrijden gewonnen werden, ligt degradatie op de loer. ENTAC staat op een gedeelde vierde plaats samen met Swift 1, waar volgende zaterdag thuis tegen gespeeld zal worden. In de strijd om handhaving is dit dan ook een zeer belangrijke wedstrijd.

Stand halverwege het seizoen:
Gorkum 1 - 41
Alexandria 2 - 37
FTTC 1 - 36
ENTAC 1 - 33
Swift 1 - 33
Disnierats 1 - 15
10 Mar 2024

Terug
Reactie van: Gerald (27 Mar 2024 08:30 am)
Succes, heren!

Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


QHgOWfXSE0
Neem over; de letter op plaats; zeven, tien en zes