ENTAC 1 opent seizoen met nipte overwinning in Deventer
 
Nadat ENTAC 1 afgelopen seizoen het kampioenschap op een haar na miste, doet het team dit jaar een nieuwe poging in de 3e divisie. Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd in Deventer gespeeld tegen Swift, dat met oud-Entaccer Colin, Luuk, Jordi en Stef aantrad. ENTAC speelde met nieuwe aanwinst Eligius, Joost, Steven en invaller Freek. 

In het nieuwe 4-tegen-4 spelsysteem worden 12 enkelpartijen gespeeld (3 per persoon) en tenslotte één dubbelwedstrijd. De opstelling van ieder team is aan het begin van het seizoen vastgesteld op basis van rating. Er wordt op twee tafels gespeeld, wat uiteindelijk duidelijk tijdwinst opleverde ten opzichte van het 3-tegen-3 systeem.  

In de eerste vier partijen pakte ENTAC direct de voorsprong (1-3) door winstpartijen van Eligius, Steven en Freek. Daarna bleken de twee teams erg aan elkaar gewaagd, want die voorsprong bleef vastgehouden in de tweede ronde (3-5) waarin Freek en Joost ieder een punt scoorden. In de derde ronde lukte het ENTAC om de winst veilig te stellen door winst van Eligius en Freek, maar niet om de voorsprong uit te breiden (5-7). Het dubbelspel ging tenslotte duidelijk naar Swift, waardoor het eindresultaat een nipte overwinning was voor ENTAC: 6-7

ENTAC opent daarmee in ieder geval het seizoen met een plek bij de bovenste drie teams. Volgende week speelt ENTAC thuis tegen Assen. Alle support is welkom!
18 Sep 2023

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


LRGfHQeNTV
Neem over; de letter op plaats; tien, vijf en tien