Willy Haak clubkampioen 2e - 4e klasse!
Als je de inauguratie van de 45e president van de Verenigde Staten in je voorprogramma hebt dan weet je dat je met een groot evenement te maken hebt.

De CK 2e-4e klasse op 20 januari 2017 dus. Een selekt gezelschap verschijnt deze avond aan de start: Lotte, Justin, Remon, Jan, Hans, Willy en ikzelf (Wim Lieven). 3 mensen hebben zich niet afgemeld bij de wedstrijdorganisatie.
In poule 1 wordt het een 4 kamp met Lotte, Justin, Remon en Hans. De oudste 3 deelnemers worden in poule 2 in een 3 kamp neergezet. Lotte en Justin trappen de CK af. Justin zet zijn relatie met Lotte op het spel maar wint van zijn vriendin die, zoals gebruikelijk, vriendelijk lacht bij haar eigen fouten.

Hans weet 1 setje af te snoepen van Remon maar verliest uiteindelijk wel zijn 1e poulewedstrijd. Ik mag aftrappen tegen Jan. Na de 1e set verloren te hebben is het recept voor winst duidelijk. Contra serveren op Jan’s backhand nopjes en dan hard openen. Jan is nog niet helemaal op dreef en verliest de openingswedstrijd in poule 2.

In de 2e ronde van de poules speelt Lotte tegen Remon. Remon brengt Lotte tot wanhoop door de Chinese Muur na te doen en alles tegen te houden. Maar zie, Lotte vecht terug en sloopt de muur steen voor steen. Een knappe 3-2 zege voor haar. In poule 2 staat de noppen-battle tussen Jan en Willy op het programma. Jan is nog steeds niet op dreef en verliest met 3-1. In poule 1 wint Lotte overtuigend van Hans en dwingt Justin Remon op de knieën.

Ik mag zelf aantreden voor de laatste wedstrijd in onze 3mans poule tegen Willy. Ik kan me niet herinneren ooit van Willy gewonnen te hebben. Maar voor alles is een eerste keer. Helaas niet vandaag. Hoe hard ik ook speel, hoe zeer ik ook de hoeken van de tafel opzoek. Willy blijft aan de tafel gelijmd en de ballen vanaf zijn backhand-nopjes krijg ik niet goed onder controle zodat hij regelmatig de aanval kan overnemen. Terechte winst voor Willy die daarmee poulewinnaar is.

Ook in poule 1 worden de laatste wedstrijden gespeeld. Er volgt een soort van tussenronde waaruit de halve finalisten tevoorschijn moeten komen. Het poulesysteem is ten einde. Vanaf nu gaat de knock-out fase in. Daarin krijgt Justin, overtuigend winnaar van poule 1, een bye.

Willy speelt tegen Hans. En hoezeer Hans ook zijn best doet. Heel veel grip op het spel van Willy krijgt hij niet. Een duidelijke overwinning voor Willy. Op tafel 2 speelt Lotte tegen Jan. Wederom een noppen-battle. Alle jeugdtraining ten spijt is ook Lotte overgestapt naar noppen op de backhand. Het helpt haar niet. Ze verliest van Jan die net effe iets meer uit zijn noppen haalt. Tot ergernis van Lotte die het lachen even vergaat.

In deze tussenronde mag ik aantreden tegen Remon. Teamgenoot en tegenspeler op de woensdagtraining. Remon wint de 1e game maar daarna zijn de rollen omgekeerd en mag ik ook deze wedstrijd op mijn naam schrijven. Veel spelers hebben geen flauw idee hoe ze met het volstrekt effektloze spel van Remon moeten omgaan. Voordat ze het in de gaten hebben hebben ze hun competitiewedstrijd al verloren. Ken je zijn spel dan wordt het allengs makkelijker om hem te bespelen.

We zijn inmiddels bij de halve finales beland. Willy treedt aan tegen Jan. Een herhaling van de poule-wedstrijd. Maar deze keer is Jan wat beter bij de les. Het wordt een spannende wedstrijd met alweer noppen in de hoofdrol. Toch weet Willy weer aan het langste eind te trekken met een 3-0 overwinning.

Ik mag aantreden tegen Justin. Het lijkt redelijk gelijk op te gaan. Het spel van Justin ziet er verraderlijk traag en simpel uit. Maar als het erop aan komt volgt een kleine versnelling en loop ik achter de feiten aan. Een afgetekende overwinning voor Justin. Voor des keizers baard spelen Jan en ik nog voor de 3e en 4e plaats. Ook al om te voorkomen dat het toernooi rond de klok van tienen al is afgelopen. Jan komt steeds meer op dreef en begint met zijn backhand noppen in te tikken. Felle spins worden met een sterke kapbal weer teruggebracht op tafel. Kortom een hele mooie wedstrijd tussen verdediger Jan (meestal dan) en aanvaller (ikzelf). Na een lange wedstrijd delft Jan alsnog het onderspit met 3-2.

Tijd voor de Grand Finale: Willy tegen Justin in een best of seven. De hoogst geklasseerde spelers strijden daarmee om de eer. Dat belooft een enerverende wedstrijd maar dat wordt het niet helemaal. Justin heeft vaak geen antwoord op de nopjes van Willy die, zoals te doen gebruikelijk, niet van de tafel wijkt. Bliksemsnel reagerend op de gespreide ballen van Justin. Willy wint uiteindelijk met 4-2 en wordt daarmee ongeslagen clubkampioen.

Voldoende reden voor hem om aan de bel te trekken in de kantine. Waarvoor hartelijk dank. Last but not least. De prijsuitreiking. Kim is just in time om met een zoen de bekers te overhandigen aan Justin en Willy. Met name die laatste glundert van oor tot oor. En terecht natuurlijk.

Willy, van harte gefeliciteerd.                                                                                                                                                                

06 Feb 2017

Terug
Reactie van: Steven (07 Feb 2017 04:24 pm)
Mooi verslag!

Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


OUtFRFgOTY
Neem over; de letter op plaats; zes, vier en acht