Thijs Smit wint Top 10 toernooi!
WIERDEN - Tafeltennisser Thijs Smit van Entac uit Enschede moest er bij het TOP 10 toernooi van Effekt'74 voor vechten en knokken om de mooie finale tegen Tom Coenen winnend af te sluiten.

In dit goed georganiseerde en gerespecteerde toernooi won hij in een best of seven van zijn clubgenoot Tom Coenen met 4-3 na een 3-2 achterstand. Toen de zege een feit was werd het toernooi met een krachtig JA samengevat.
Thijs Smit won het toernooi niet zonder slag of stoot. In de laatste poule wedstrijd tegen de op dreef zijnde Blauw Wit speler Raymond Hendriks vond hij zijn spel slap, slecht en op den duur zelfs met de minuut slechter. Maar de ommekeer kwam net op tijd. In de vijfde set won hij de wedstrijd met een WERELDBAL, terwijl de actie daarvoor ook zondermeer ingelijst mocht worden vanwege zijn schoonheid.

Tom Coenen bereikte de halve finale door in zijn beslissende wedstrijd één set te winnen van Jos Reuvekamp van Blauw Wit, de winnaar van 2015. Reuvekamp hoopte stiekem in de finale nog dat Tom Coenen zou winnen want dan had hij met 3-1 van de toernooiwinnaar gewonnen. Zover kwam het echter niet.

De halve finales blonken uit in mooi en heel spannend tafeltennis. Tom Coenen moest alle zeilen bijzetten om Effekt'74 speler Gert Jan Arends van zich af te schudden. Arends won de eerste set met 11-8 en stond in de tweede set bij 10-8 op setpoint. Er volgde toen een slotfase om je vingers bij af te likken. Tom Coenen won, maar in overtime met 16-14. Aangemoedigd door dit succes schreef hij ook de derde game op zijn naam: 11-7. Gert Jan Arends kwam knap terug. Hij won de spannende vierde game met 12-10. Tenslotte bleek Tom Coenen iets meer in zijn mars te hebben. Hij won de beslissende vijfde game met 11-7. Hoewel het bereiken van de halve finale voor Gert-Jan Arends een hoogtepunt was was het niet HET hoogtepunt. Dat bereikte hij in 2009 toen hij de finale bereikte, maar daarin verloor van Jos Reuvekamp.

In de andere halve finale ondervond Thijs Smit van Entac prima tegenstand van oud Blauw Wit speler Ramon Henning die nu de clubkleuren van Effekt'71 verdedigt. Smit won een hele spannende eerste game met 13-11 en bleek in de tweede game met 11-8 te sterk. Ramon henning, een vechter pur sang, kwam uitstekend terug door de spannende derde game met 12-10 te winnen na een 10-8 achterstand. De  vierde game blink weer uit door spanning. Thijs Smit zegvierde nu met 13-11 en kwam in de finale.

De rood gekleurde finale (de spelers van Entac spelen in een rood shirt) was om te smullen. Beide spelers kregen na afloop veel lofuitingen van de kenners en liefhebbers. Die finale duurde dan ook zeven games.  Tom Coenen won de eerste game met 13-11. Thijs Smit kwam op een 2-1 voorsprong door de tweede game met 11-9 en de derde met 11-7 te winnen. In de vierde game kreeg Thijs Smit volop kansen om de wedstrijd al in dit stadium te beslissen. Bij 10-8 kwam Tom Coenen terug tot 101-0 en bij 11-10 voor Thijs Smit perste Tom Coenen er een heel mooi slotoffensief uit: 11-11, 12-11 en 13-11 winst. 2-2. De vijfde game ging vfrij eenvoudig met 11-5 naar Tom Coenen. Hij dankte deze mooie zege aan een prima bdegin waarin hij met 7-0 voor kwam.

In de zesde game had Thijs Smit bij 10-8 weer een prima kans op de game zege.Tom Coenen kwam terug tot 10-10.  en had bij 10-11 en 11-12 zelfs twee matchpoints. Echter Thijs Smit won met 14-12 en daardoor werd het 3-3.
In de zevende en beslissende games kwam Tom Coenen nogwel met 1-0 maar daarna was het Thijs Smit die voortdurend op voorsprong stond en bij 11-5 het toernooi in Wierden op zijn naam schreef.

Een toernooi dat gehouden werd in de mooie sportzaal Het Noordbroek aan de Marjolien laan in Wierden en waar vertegenwoordigers van DTS uit Enschede en Blauw Wit uit Almelo met lof en bewondering over sparken. Immers DTS en Blawu Wit moeten zich behelpen met accommodaties die door hun gemeenten niet voldoende op peil worden gehouden om er fatsoenlijk te kunnen trainen en spelen.
  


Bron: 
http://www.wilfredrobaard.com/thijs-smit-tom-coenen-en-effekt74-07-01-2017/

 
 
 

09 Jan 2017

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


zqLwZIGuqD
Neem over; de letter op plaats; een, tien en acht