Table Tennis X in Rio de Janeiro
Terwijl in Rio de Janeiro inmiddels de Olympische Spelen van start zijn gegaan, is er tijdens dit evenement ook leven geblazen in een nieuwe tafeltennisvariant: Table Tennis X!

Table Tennis X is in het leven geroepen om de tafeltennissport een meer plezieriger, moderner en jeugdiger imago te geven door te spelen met vereenvoudigd materiaal en extra spelregels, voor een verhoogde fun-factor.
             
Bij deze nieuwe variant speel je met een vereenvoudigd plankje zonder de nieuwste rubbers, waardoor het geven van spin van ondergeschikt belang is. Daarnaast speel je met een grotere en zwaardere TTX bal, zodat deze variant ook optimaal buiten te spelen is.

Verder zijn het vooral de vernieuwde spelregels die een extra dimensie aan deze variant geven:
1. Een set bedraagt twee minuten. Bij een gelijke stand wordt er een beslissend punt gespeeld. Je kunt zoveel sets spelen als je samen afspreekt.
2. Het serveren en het scoren van punten verloopt zoals de originele regels, met een paar aanvullingen:

'Wildcard':
Elke speler heeft één keer per set de mogelijkheid om 'Wildcard' te roepen voordat er geserveerd wordt. Als degene die 'Wildcard' roept dan ook het punt wint, krijgt hij twee punten in plaats van één.

'Winner':
Indien een speler de bal retourneert of serveert zonder dat de tegenstander de bal daarna raakt, dan krijgt hij ook twee punten in plaats van één.

'Wildcard' X 'Winner':
Wanneer een speler 'Wildcard' roept voordat er wordt geserveerd en vervolgens het punt maakt met een 'Winner', krijgt diegene vier punten!

Door deze regels valt het niveauverschil tussen spelers minder op en krijg je meer onvoorspelbare situaties, wat het plezier in het spel ten goede komt!

Voor meer informatie, zie onderstaande link en introductie filmpje: 
 
 
  
                                                                                                                        

08 Aug 2016

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


kVFXZ0IWLT
Neem over; de letter op plaats; tien, negen en negen