Thijs Smit bij het Swift Top 12 toernooi
Afgelopen zondag vond weer het jaarlijkse Swift Top 12 toernooi plaats bij TTV Swift te Deventer. Namens ENTAC was Thijs Smit uitgenodigd om deel te nemen. Hier lees je zijn verslag en kun je twee video's van zijn wedstrijden bekijken.
 
Swift Top 12

Na een aantal jaar afwezig geweest te zijn op de Swift Top 12 werd er dit jaar weer een uitnodiging verstuurd naar mij. Zondag 29 mei reisde ik dan ook af naar Deventer. De Swift Top 12 wordt gevormd met een deelnemersveld met alleen eredivisiespelers, eerste divisiespelers en spelers die op een hoog (zo niet het hoogste) niveau uitkomen in een andere Nationale competitie.

Mijn poule bestond uit 6 spelers. Door een afmelding op het allerlaatste moment bestond mijn poule uit 5 spelers. Als allereerst mocht ik tegen de topfavoriet beginnen. Rajko Gommers (nr 6 van Nederland) was eerste geplaatst. De eerste twee games kon ik prima meekomen, maar verloor deze wel met 11-9 en 11-7. De derde game ging dikker verloren, 11-3. Mijn tweede wedstrijd speelde ik tegen Jelle Goossens, eredivisiespeler bij Hilversum. Zijn spel ligt mij prima en kon dan ook zonder al teveel problemen de wedstrijd naar mij toe trekken (3-0). Die lijn van winst trok ik vervolgens twee games lang door tegen Dicky de Jong. Een voorsprong van 2-0 kon ik echter niet verder uitbouwen en deze wedstrijd ging alsnog verloren. Mijn laatste wedstrijd in de poule speelde ik tegen Koen Hageraats (nr 12 van Nederland). Ook hier kon ik prima meekomen, maar na meerdere gamepoints stond ik uiteindelijk toch met lege handen.

Door de winstpartij eerder deze dag plaatste ik mij echter wel voor de kwartfinale. Boris de Vries was mijn tegenstander. Een spannende wedstrijd die met 3-1 verloren ging waarbij ik duidelijk kansen had de vierde game nog te pakken en de stand gelijk te trekken. Dit lukte echter net niet (9-11), waardoor uitschakeling een feit was. Een heerlijk toernooi gespeeld waarbij ik goed gespeeld heb en de toppers uit Nederland het vrij moeilijk kon maken. Complimenten voor de organisatie, want alles was tot in de puntjes geregeld. 

Wilko Busschers en Willy Haak (beide met vrouw), bedankt voor de support. Wordt zeer zeker gewaardeerd.

TT Next Level heeft nu al meerdere samenvattingen online staan van het toernooi, wellicht volgen er nog meer. 

Thijs Smit

Samenvatting wedstrijden van Thijs:

 
 

 
                                                                                                                                    

31 May 2016

Terug
Reactie van: Willy Haak (01 Jun 2016 04:19 pm)
Thijs bedankt voor je verslag en we hebben zeer zekers genoten. Hoop dat we volgend jaar weer van je spel mogen genieten.

Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


cNmAOTqJrj
Neem over; de letter op plaats; zes, drie en zeven