ENTAC actief in Münster in Duitsland
Na het meerdere malen deelnemen aan de ENTAC Open door leden van 1. TTC Münster, de oude club van Tom, ontving ENTAC dit keer een uitnodiging om deel te nemen aan de Stadtmeisterschaften in Münster. Thijs en Tom reisden op 1 mei daarom af naar onze oosterburen om te kijken of ze daar een resultaat neer konden zetten.

Leuk is om te zien dat een toernooi daar toch wel even anders verloopt dan de ENTAC Open. Per wedstrijd wordt er omgeroepen wie er tegen elkaar moeten en op welke tafel. Dan moet een van de spelers het briefje en balletje, in een blikje met het nummer van de tafel, ophalen en kan er gespeeld worden waarna de winnaar alles weer in gaat leveren zodat de resultaten verwerkt kunnen worden.

Zowel Thijs als Tom gingen voortvarend van start door hun poulewedstrijden te winnen en zo door te gaan naar de volgende rondes. Thijs wist hierin ook Thomas Benen, oud finalist van de ENTAC Open, een game met 11-0 opzij te zetten. Hierna werden de dubbels gespeeld. Met wisselend spel wisten Thijs en Tom samen de finale te bereiken. Die zou gespeeld worden na de vervolgronden in de enkel.

Hierin wist Tom de eerste ronde (achtste finale) niet door te komen na een verlies in 4 sets. Thijs wist het een stuk verder te schoppen door nog twee spelers uit het eerste team van 1. TTC Münster te verslaan. Helaas was de halve finale het eindstation zodat er niet nog een finaleplek behaald werd.

De dubbelfinale van Tom en Thijs begon slecht en al snel werd er tegen een duidelijke 2 sets achterstand aangekeken. Na een omschakeling met iets degelijker spel en wat meer druk kantelde de wedstrijd en werd het 2-2 in sets. De laatste set konden ze dit helaas niet doorzetten waardoor er genoegen moest worden genomen met een 2e plaats.

Een grote verrassing voor Thijs was dat hij daarna hoorde dat hij nog voor plek 3-4 moest gaan spelen. Daar had hij zich niet op ingesteld, zeker niet aangezien hij inmiddels 11 wedstrijden op rij had gespeeld. De motivatie en energie waren dan ook op en hoewel oude bekende Thomas Benen weer tegenover hem stond kon deze er met de winst vandoor gaan.

Het was een mooi toernooi, voor Tom erg leuk om enthousiast ontvangen te worden door zijn oude club en bekenden weer te spreken en voor Thijs om eens te proeven hoe het er in Duitsland in de tafeltenniswereld aan toe gaat. Wie weet volgend jaar wel weer, wie gaat er dan nog meer mee? 
 
 
                                                                                                                                   

11 May 2016

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


AoVIFJGSDA
Neem over; de letter op plaats; een, acht en twee