ENTAC VERLIEST VAN EEN STERK SKF 1

In de 8e ronde van de 1e divisie ‘degradatiepoule’ stonden de teams uit Enschede en Veenendaal tegenover elkaar. Een gewijzigde opstelling t.o.v. de heenwedstrijd; beide kopmannen van desbetreffende teams deden nu wel mee.

Voor ENTAC speelden Thijs Smit, Tom Coenen en Arjan Schotmeijer en voor SKF verschenen Dicky de Jong, Pieter vd Berg en Pim Mostert achter de tafel.

Arjan en Dicky startten de wedstrijd; het bleef lang spannend en Arjan kon bijblijven tot halverwege de 3e game. Consequentheid en vastheid deden hem de das; 1-3.

Thijs zette een sterke pot neer tegen Pieter en zette met een 3-1 overwinning een gelijke stand op papier.

Tom kon tegen Pim elke game net niet aanhaken en verloor met 0-3.

De dubbel daarentegen werd weer een megaspannende pot, waar SKF-ers Pieter en Dicky in de 5e game uitliepen naar een ruime voorsprong. ENTAC-ers Thijs en Tom konden net op tijd toch nog het ‘tactische’ tij keren en scoorden een mooie 3-2 overwinning (2-2)

De strijd der kopmannen was een mooie; na een 2-1 voorsprong moest Thijs toch met 2-3 het onderspit delven tegen de taaie en mooi verdedigend spelende Dicky.

Na de thee wederom een spannende pot; Arjan kon het in de 5e game net niet bolwerken tegen een vastere Pim en SKF liep verder uit naar 2-4.

Het werd zelfs 2-5 door een 1-3 nederlaag van Tom tegen Pieter.

Thijs maakte de stand weer wat draaglijker door Pim met 3-0 te verslaan.


In de 2 laatste wedstrijden kwam ENTAC er helaas niet meer aan te pas en stond er door nederlagen van Tom tegen Dicky en van Arjan tegen Pieter een 3-7 nederlaag op papier.

De strijd is gestreden is deze ‘degradatie’poule. Wat in het begin nog een spannende poule bleek te worden voor vooral de 2e handhavingsplek, is het nu allemaal wel duidelijk.


Een persoonlijke noot van onderstaande correspondent;

Toch blijft het jammer dat dit systeem gespeeld wordt in de 1e divisie van de NTTB. En dat allemaal omdat de Eredivisie zo “belangrijk” wordt gemaakt. En dat de competities er onder de dupe worden!

Waarom wordt het niet heel simpel gemaakt door gewoon weer een systeem te maken dat iedere competitie dezelfde opzet heeft?

Of wordt volgend seizoen weer hetzelfde ‘spelletje’ gespeeld? Wie bedenkt zoiets?


Uitslagen 8e ronde


ENTAC 1 - SKF 1 3-7

Hilversum 2 - Red Stars (V) 1 8-2

Scylla 2 - VTV N)N 1 8-2


Stand 1e divisie poule B:


  1. Scylla 2 8-63

  2. SKF 1 8-48

  3. VTV (N) 1 8-36

  4. ENTAC 1 8-33

  5. Hilversum 2 8-30

  6. Red Stars (V) 1 8-30

12 Apr 2016

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


FBMDdyJOuw
Neem over; de letter op plaats; acht, drie en drie