VTV (N) 1 vs ENTAC 1

Nieuwegeinse kopman Mark van Werkhoven te sterk vandaag!

In de 1e divisie poule B stond voor vandaag de 6e ronde op het programma. De onderlinge verschillen waren nog steeds overbrugbaar en dat voor de belangrijke 2e plaats. Die ook recht geeft op handhaving in deze ‘degradatiepoule’!

Ook vandaag was het weer afwachten in welke opstellingen beide teams achter de tafel zouden verschijnen. Wat bleek; VTV (N) en ENTAC traden in precies dezelfde opstelling aan als in ronde 1.

Voor Nieuwegein Mark van Werkhoven, Vera van Boheemen en Jörgen Verberne en voor ENTAC Thijs Smit, Tom Coenen en Arjan Schotmeijer.

De start van de wedstrijd was achteraf direct een kraker; pas diep in de 5e game (11-9) moest Arjan Mark feliciteren en stond VTV (N) op 1-0

Vera maakte daar 2-0 van door Tom in 4 close games te verslaan. De partij had recht op een 5e game te verslaan, maar helaas voor ENTAC.

Jörgen had het tegen Thijs af en toe ‘op den heupen’ en bleef goed in het spoor tot 1-1. De kopman van ENTAC kon toen toch steeds meer zijn eigen spel opleggen en zette het eerste punt voor Enschede op papier.

In de dubbel bleef het tot 1-1 spannend, maar Thijs en Arjan waren op dat moment niet vast genoeg meer om het Vera en Jörgen moeilijk te maken. VTV (N) kwam op een 3-1 voorsprong.

Voor de pauze zette Arjan een 2-3 tussenstand op papier door Vera met 0-3 te verslaan met een geduldig en sterk aanvalsspel.

In de strijd der kopmannen was het dit keer Mark die met zeer sterk spel Thijs versloeg in straight games. VTV (N)kwam weer op een grotere voorsprong.

Op dat moment zette ENTAC even een tussensprintje in en kwam op een 4-5 voorsprong door overwinningen van Tom (1-3) en Arjan (0-3) op Jörgen en van Thijs (0-3) op Vera.

Het laatste woord was weer voor Mark die met zijn hattrick Tom het zwijgen oplegde.

Een prima 5-5 als resultaat!

SKF als concurrent voor de 2e plek behaalde een dikke overwinning in Hilversum en loopt helaas voor de Enschedese mannen verder uit.

Volgende week uit naar de Kampioenskandidaat nummer 1 Scylla uit Leiden!


Uitslagen 3e ronde

VTV (N) 1 - ENTAC 1 5-5

Hil;versum 2 - SKF 1 2-8

Scylla 2 - Red Stars (V) 1 8-2


Stand 1e divisie poule B:

  1. Scylla 2 6-46

  2. SKF 1 6-34

  3. ENTAC 1 6-29

  4. VTV (N) 1 6-26

  5. Red Stars (V) 1 6-25

  6. Hilversum 2 6-20

29 Mar 2016

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


jGCkkQbmAE
Neem over; de letter op plaats; drie, negen en een