Debuut ENTAC 1
ENTAC BOEKT KNAPPE WINST BIJ DEBUUT IN 1E DIVISIE

VTV(N) 1 wordt met 7-3 verslagen
Beide teams maakten na het behaalde kampioenschap in de 2e divisie vandaag hun debuut in de 1e divisie. Daarbij lieten de teams hun 2e man niet in de basis starten; Joost Geesing bij ENTAC en Mark Heemskerk bij VTV (N).

Arjan Schotmeijer startte vandaag tegen Mark van Werkhoven en kon het hem alleen in de 2e game moeilijk maken. En dus was het VTV die vandaag in Enschede op voorsprong kwam.

Thijs Smit kwam als eerste Vera van Boheemen tegen. Dit 16-jarig verdedigend talent speelt dus bij mannen 1e divisie en acteert op eredivisieniveau bij de VTV-vrouwen. De eerste 2 games gingen gemakkelijk naar Thijs, maar Vera werd steeds vaster. Ze won de 3e game, maar Thijs pakte uiteindelijk toch de winst in de 4e game (1-1)

Tom Coenen zette in de 3e wedstrijd vd dag een puike overwinning neer tegen Jörgen Verberne. Hij startte met een stroeve winst in de 1e game en verloor de 3e game. Maar in de verdere wedstrijd was hij heer en meester en zette ENTAC op een 2-1 voorsprong.

 

De dubbels Thijs/Tom tegen Mark/Vera waren in de eerste 2 games tegen elkaar opgewassen. In game 3 en 4 gaf het ENTAC-dubbel gas en VTV kon niet meer aanhaken (3-1)

In een spannende strijd der kopmannen kwam Thijs met 1-2 in games achter tegen Mark. De ENTAC-speler vond de oplossing voor de verdere wedstrijd en won de laatste 2 games met 11-4 en ENTAC kwam zelfs met 4-1 voor!

 

Na de theepauze moest Arjan helemaal weer op gang komen. Dat lukte ook best in de eerste 2 games, maar verloor volledig de focus en liet Jörgen terugkomen tot 2-2. In game 5 was het toch weer Arjan die zichzelf op een goede manier kon aanmoedigen en de 5-1 op papier zette.

Tom en Vera maakten er in wedstrijd 7 een spannende pot van. Het geduld van Tom werd duidelijk op de proef gesteld doordat hij niet zijn eigen spel kon spelen. Uiteindelijk mondde dit ook uit in een 1-3 nederlaag.

Thijs won zijn laatste pot van een wisselvallige spelende Jörgen en bleef knap ongeslagen in deze eerste ronde (6-2)

 

Tom kwam in zijn laatste wedstrijd een nog steeds gemotiveerde Mark tegen en die ook weinig fouten maakte. Helaas voor Tom werd deze wedstrijd verloren en werd de stand voor VTV weer wat dragelijker.

Na een verloren eerste game tegen Vera vond Arjan de speelwijze om de verdedigende muur uit Nieuwegein te verslaan. Met een 3-1 overwinning werd het uiteindelijk een 7-3 overwinning voor ENTAC!

 

Over 2 weken ‘de Topper’ tegen Scylla 2 uit Leiden!!!!

 

Stand 1e divisie poule B:

1.      ENTAC 1              1-7

2.      Scylla 2                 1-7

3.      Hilversum 2        1-5

4.      SKF 1                     1-5

5.      Red Stars (V) 1  1-3

6.      VTV (N) 1            1-3

02 Feb 2016

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


CtnplKtzOZ
Neem over; de letter op plaats; drie, acht en drie